U bevindt zich hier:

Contact

M&R Claushuis B.V.
Industrieterrein Trekkersveld
Nijverheidsweg 26
NL-3899 AH Zeewolde
Netherlands

Tel. +31 (0)36 - 522 2800
Fax: +31 (0)36 - 522 2564
Neem contact op!

De loodsmelters van M&R Claushuis hebben in de verste verte niets meer te maken met het gangbare begrip loodgieter. Onze vakmensen beheersen de meeste elementaire kennis van het loodsmelten. Een vak dat vele toepassingen kent vanwege de ongeëvenaarde eigenschappen van lood.Kwaliteit


Alvorens lood door M&R Claushuis wordt toegepast wordt het gecontroleerd op zuiverheid en zo nodig omgewerkt naar goede kwaliteiten zuiver lood en antimoon lood. Ook deze recycling doet M&R Claushuis in eigen bedrijf.

Toepassingen


Mits de giettechniek en de materiaalkennis perfect worden beheerst en rekening wordt gehouden met de samenstelling van het materiaal, zijn de toepassingen van lood vrijwel onbeperkt. M&R Claushuis past het lood-gieten toe voor een aantal zeer specifieke vakgebieden die tot in de allerkleinste perfectie worden beheerst. Te denken valt aan het vervaardigen van loden kielen via de zandgietmethode. Andere specifieke toepassingen zijn het vervaardigen van verzwaringen voor machines en diverse toepassingen bij onder andere bruggenbouw.

Ballast


Het zal geen verwondering wekken, dat de basistoepassing van M&R Claushuis lood wordt gevormd door ballastvormen. Het element lood heeft namelijk een soortelijk gewicht dat door vrijwel geen enkel ander toepasbaar materiaal wordt geëvenaard. Met een soortelijk gewicht van circa 11 kg staat lood boven bijvoorbeeld ruim boven beton en staal. Bovendien is lood relatief makkelijk vloeibaar te maken en in vormen te gieten. Het smeltpunt ligt al bij 340ºC.