U bevindt zich hier:

Contact

M&R Claushuis B.V.
Industrieterrein Trekkersveld
Nijverheidsweg 26
NL-3899 AH Zeewolde
Netherlands

Tel. +31 (0)36 - 522 2800
Fax: +31 (0)36 - 522 2564
Neem contact op!

 

Kielen gieten


Als dienstverlening aan de jachtbouwsector verzorgen wij het gieten van loden kielen.
In onze goed uitgerust outillage kunnen wij stalen en aluminium vormen vullen, terwijl ze ondertussen in een bassin van 20m3 water gekoeld worden om vervorming tegen te gaan.

Kielgieten via de zandgietmethode


Veel factoren zijn bij deze techniek van essentieel belang.
Veel boten varen namelijk niet alleen in de rustige Nederlandse wateren, maar maken oversteken en bevaren de wereldzeeën. De via de zandgietmethode vervaardigde loden kielen zijn technische hoogstandjes waar je hart sneller van gaat kloppen. Hier komt de echte uitdaging om de hoek kijken. Want stel je voor dat de loden kiel niet de juiste technische sterkte biedt. De vaarrisico’s zijn dan enorm groot.Klik hier voor een totaalvoorbeeld van het gieten van een loden kiel middels zandgietmethode.

Op locatie


Het gietprocédé voor scheepskielen wordt niet alleen toegepast in onze fabriek maar kan ook op locatie worden uitgevoerd. Het spreekt vanzelf, dat deze locatiewerkzaamheden een goede voorbereiding vergen zodat alle facetten die van invloed zijn op het proces volledig onder controle zijn. Locatiegietingen worden in het algemeen uitsluitend uitgevoerd als de omvang van het project te groot is voor transport van de loden kiel. Veel vooraanstaande jachtbouwers schakelen M&R Claushuis in voor locatiewerkzaamheden. Ook op dit gebied is geen opdracht te uitdagend voor ons.