Nieuws

verslag brandweer

M&R Claushuis is een Recycling bedrijf voor zware metalen.
Er is een automatisch brandalarm afgegaan in het bedrijf.
Bij aankomst wordt de brandweer opgevangen
door de BHV / bedrijfsdeskundige.

De bedrijfsdeskundige heeft intussen de meldkamer gebeld met de melding dat het alarm is afgegaan en dat er 1 persoon wordt vermist.
De BHV heeft met filterbus een eerste persoon uit de kwikruimte gehaald met een hoofdwond.
Bij aankomst vertelt de bedrijfdeskundige aan de bevelvoerder dat de ruimtes zijn verkend en dat er 1 persoon wordt vermist. Ook ligt nog 1 persoon ergens in de kwikruimte. In de buurt van de oven waren 2 monteurs bezig met werkzaamheden. Uit de brandmeldcentrale blijkt dat er melders zijn geactiveerd achter in het pand in de buurt van de kwikruimte en in de kwikruimte zelf.Als de manschappen de kwikruimte binnenkomen met ademlucht zien ze in eerste instantie een slachtoffer liggen met een mogelijk gebroken been. Het slachtoffer is van een ladder gevallen die opgesteld staat tussen de oven en het filter. Ze besluiten bij het slachtoffer te blijven en vragen om een redbrancard. Als het slachtoffer is meegenomen door 3 en 4 , gaan 1 en 2 de ruimte verkennen. Dan ontdekken de manschappen met de warmtebeeld camera dat er een rode gloed te zien is achter de kwikoven.


Ze besluiten terug te trekken en geven de waarneming mondeling door aan de bevelvoerder.
De bevelvoerder geeft aan dat er verder moet worden verkend. In de oven is een lek ontstaan en er druppelt vloeibaar kwik uit de oven op de grond.
Als de manschappen dit ontdekken komen ze voor de tweede keer naar buiten en geven de lekkage door aan de bevelvoerder.